De Gelderlander over ‘Wegen’: Korte documentaire Nijmegen vertoond op 3 filmfestivals

25 februari 2015 verscheen het volgende artikel in de Gelderlander:

NIJMEGEN – De film ‘Wegen’, van de Nijmeegse cineast Harko Wubs is de komende weken op 3 verschillende internationale filmfestivals te zien. ‘Wegen’ wordt onder meer op het komende Go Short filmfestival (8 – 12 april) in Nijmegen vertoond.
Maar de korte documentaire is ook op het DEF-festival in het Sloveense Ljubljana (10 – 13 maart) te zien en op het Speechless Film Festival in Mankato in het Amerikaanse Minnesota (21 – 21 maart).

Gezichten
De korte documentarie van 17 minuten heeft een lange voorbereidingstijd gehad. Harko Wubs heeft 2 jaar lang gewerkt om de verschillende ‘gezichten’ van Nijmegen te verfilmen. Als uitgangspunt heeft hij daarbij gehanteerd dat voor iedere bewoner de stad er anders uit kan zien. Hij heeft totaal verschillende stadsbewoners gevolgd op hun weg door de stad.
De film wordt ondersteund door een muzikale compositie die is aangepast op de verschillende routes die de stedelingen volgen. De film is gebaseerd op het onderzoek ‘De Verbeelding van de Stad’ van de Radboud Universiteit.